KIVÁLÓ MINÕSÉGÛ, HAZAI ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK - kistermelõktõl az Ön asztalára!

Sajtos karfiol

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol,
  • 10 dkg vaj,
  • 5 dkg liszt,
  • 0,5 l tej,
  • 2 toj?ss?rg?ja,
  • 20 dkg trappista sajt,
  • s?, ?r?lt szerecsendi?, ?r?lt bors.

Elkészítés:

A karfiolokr?l v?gjuk le a bor?t? leveleket, mossuk meg j?l, majd tegy?k egy faz?kba. Annyi vizet ?nts?nk r?, hogy ellepje, ?zes?ts?k s?val ?s f?zz?k k?r?lbel?l 5 percig. Szedj?k ki, csepegtess?k le j?l, ?s v?rjuk meg, m?g kih?l.
Egy l?basban forr?s?tsuk fel a vajat, tegy?k bele a lisztet, keverj?k ?ssze, ?s kis adagokban ?lland? kever?s mellett ?nts?k hozz? a forr? tejet. J?l forraljuk fel. M?g melegen keverj?k bele a toj?ss?rg?j?t, 10 dek?nyi reszelt sajtot, s?val, ?r?lt szerecsendi?val ?s ?r?lt borssal ?zes?ts?k. A kih?lt karfiolt v?gjuk n?gyfel?, tegy?k vajjal kikent t?z?ll? t?lba vagy tepsibe. Tetej?re kanalazzuk a sajtos m?rt?st, majd a marad?k sajtot is reszelj?k r?. Forr? s?t?ben 150 fokon s?ss?k 30?35 percig, m?g aranybarna nem lesz.

Vegetáriánus: igen Nehézség: Elkészítési idő:

Vlasszon kategrit

Legfrissebb receptek

Recept keres

 

 

Tovbbi receptek >