KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ, HAZAI ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK - kistermelőktől az Ön asztalára!

Sütőtökös rakott palacsinta

Hozzávalók:

  • Töltelék:
  • 1 közepes sütőtök
  • 3 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 paradicsom
  • 20 dkg mozzarella
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 2 ek. liszt
  • vaj
  • bors
  • oregano
  • bazsalikom
  • szerecsendió
  • olaj
  • Palacsintatészta:
  • 40 dkg liszt
  • 0,5 liter tej (ha nem lenne elég híg, akkor szódavíz)
  • 2 tojás

Elkészítés:

Először elkészítjük a palacsintákat: a palacsintatészta hozzávalóit egy tálban csomómentesre elkeverjük és kiolajozott serpenyőben kisütjük.
A töltelékhez a sütőtököt pici kockákra vágjuk, mikrohullámú sütőben (vagy sütőben) megsütjük és hagyjuk kihűlni.
Vajon az átnyomott fokhagymát megdinszteljük, liszttel megszórjuk, tejjel felhígítjuk (besamel mártást készítünk). Felöntjük a paradicsompürével, sóval, borssal, szerecsendióval és a zöldfűszerekkel ízesítjük. Sűrű mártást kell kapnunk.
Kivajazott jénai tálba vagy tepsibe belerétegezzük a palacsintákat és a tölteléket felváltva: egy palacsinta, egy réteg mártás, rá egy réteg sütőtök, majd erre egy réteg karikára vágott paradicsom és mozzarella és újra előlről, a sort paradicsommal és mozzarellával zárjuk. A tetejét megszórhatjuk parmezánnal.
Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. Melegen, kockákra vágva tálaljuk

Vegetáriánus: igen Nehézség: Elkészítési idő:

Válasszon kategóriát

Legfrissebb receptek

Recept kereső

 

 

További receptek >