KIVÁLÓ MINÕSÉGÛ, HAZAI ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK - kistermelõktõl az Ön asztalára!

P?rolt lilak?poszta

Hozzávalók:

  • f?l kg lilak?poszta
  • 1 dl ecet
  • 1 fej v?r?shagyma
  • 20 g vaj
  • 2 ev?kan?l cukor
  • 1 dl v?r?sbor
  • 3 db eg?sz szegf?szeg
  • s?
  • bors

Elkészítés:

V?gjuk fel a k?poszt?t cs?kokra ?s tegy?k egy t?lba. ?nts?nk r? forr?sba l?v? vizet ?s ecetet ?gy, hogy teljesen elfedje. Hagyjuk ?gy ?llni kb. 5 percig, majd cs?p?gtess?k le a k?poszt?t egy sz?r? seg?ts?g?vel. V?gjuk fel a v?r?shagym?t vastag szeletekre. Olvasszuk fel a vajat egy serpeny?ben, adjuk hozz? a cukrot ?s f?zz?k addig, am?g aranysz?n?re pirul. Ebbe tessz?k bele a k?poszt?t ?s a hagym?t, ?s 4-5 percig pir?tjuk. ?nts?k hozz? a v?r?sbort ?s f?zz?k ?ssze az eg?szet nagy l?ngon, fed? n?lk?l. Ha a l? egy r?sze m?r elp?rolgott adjuk hozz? a szegf?szeget, s?t, borsot. Kis t?z?n, fed? n?lk?l hagyjuk f?ni a k?poszt?t kb. 15-20 percig.

Vegetáriánus: igen Nehézség: Elkészítési idő:

Vlasszon kategrit

Legfrissebb receptek

Recept keres

 

 

Tovbbi receptek >