KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ, HAZAI ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK - kistermelőktől az Ön asztalára!

Angolos kacsamell vajban sült almakarikákkal

Hozzávalók:

  • 1 kg kacsamell,
  • olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 sárgarépa,
  • 1 fehérrépa,
  • 4 dkg liszt,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 pohár vörösbor,
  • 1 kg alma,
  • 8 dkg vaj,
  • 1 teáskanál porcukor,
  • fahéj, babérlevél,
  • őrölt bors

Elkészítés:

A húst kicsontozzuk, a zsírréteget eltávolítjuk, és a bőrét finoman bevagdaljuk. Tört babérlevéllel, őrölt borssal, kakukkfűvel jól bedörzsöljük, és a hűtőbe téve 2-3 napig állni hagyjuk, hogy a hús a fűszerekben megfelelően pácolódhasson.
Elkészítéskor a melleket kevés forró olajba téve elősütjük, majd forró sütőbe téve 10-12 percig sütjük. Serpenyőben olajat melegítünk, beletesszük a finomra vágott vöröshagymát, és a nagyon apró darabokra vágott zöldségeket. Gyakori keveréssel megpirítjuk, liszttel megszórjuk, majd tejszínnel és vörösborral felengedjük. Őrölt borssal, babérlevéllel, kakukkfűvel fűszerezzük, és megsózzuk. Jól összeforraljuk, majd finom szűrőn keresztül átszűrjük, és belekeverjük a vajat.
Az alma magházát eltávolítjuk, megtisztítjuk, és kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Kevés fahéjjal és porcukorral megszórjuk, majd forró vajba téve szép pirosra sütjük.
Tálaláskor a kacsamelleket tálra tesszük, aláöntjük a tejszínes-vörösboros mártást, és mellé helyezzük a megsütött almakarikákat.

Vegetáriánus: nem Nehézség: Elkészítési idő:

Válasszon kategóriát

Legfrissebb receptek

Recept kereső

 

 

További receptek >