KIVÁLÓ MINÕSÉGÛ, HAZAI ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK - kistermelõktõl az Ön asztalára!

Kelk?poszt?s lep?ny

Hozzávalók:

  • F?l fej kelk?poszta
  • 2 ek ol?vaolaj
  • 20 dkg baconszalonna
  • 2 toj?s
  • 2 v?r?shagyma megtiszt?tva ?s apr?ra v?gva
  • 3 fokhagymagerezd megtiszt?tva ?s ?sszenyomva
  • Egy csokor friss petrezselyem finomra apr?tva
  • S?, frissen ?r?lt fekete bors
  • 20 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2 te?skan?l vaj

Elkészítés:

A s?t?t felmeleg?tj?k 180 C-ra. A kelk?poszt?r?l a t?r?tt, elkoszol?dott leveleket leszedj?k, megmossuk, nehogy a fed?levelek alatt f?ld maradjon. A k?poszt?t v?kony cs?kokra v?gjuk (vagy legyaluljuk) ?s az ol?vaolajon egy serpeny?ben kicsit megp?roljuk (?ppen csak ?vegss? v?ljon). Egy t?lban ?sszekeverj?k a felszeletelt baconszalonn?t a toj?sokat az apr?ra v?gott v?r?shagym?t ?s fokhagym?t, a petrezselymet ?s a f?szereket. Fokozatosan hozz?adjuk a lisztet ?s a tejet ?s puha t?szt?v? keverj?k.
Egy magas fal? s?t?form?t kivajazunk, a t?szta fel?t a s?t?forma alj?ra tessz?k, r?rakjuk a kelk?poszt?t ?s a tetej?t befedj?k a t?szta m?sik fel?vel. 40 percig s?tj?k.

Vegetáriánus: nem Nehézség: Elkészítési idő:

Vlasszon kategrit

Legfrissebb receptek

Recept keres

 

 

Tovbbi receptek >