KIVÁLÓ MINÕSÉGÛ, HAZAI ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK - kistermelõktõl az Ön asztalára!

S?lt padlizs?n rakottas

Hozzávalók:

  • 1 k?zepes m?ret? padlizs?n
  • 8 mogyor?hagyma
  • 5 ev?kan?l ol?vaolaj
  • 6 (lehet?leg Lucullus) paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg zsemlemorzsa
  • 12 dkg f?st?lt sajt
  • 2 ev?kan?l pesto m?rt?s
  • 1 ev?kan?l balzsamecet
  • ?r?lt bors
  • s?

Elkészítés:

A padlizs?nt v?kony karik?kra v?gjuk, majd a megtiszt?tott ?s kett?v?gott mogyor?hagym?kkal egy?tt tepsibe tessz?k, 2 ev?kan?l olajjal megspriccelj?k, ?s el?meleg?tett, forr? s?t?ben 20 percig s?tj?k, k?zben egyszer megford?tjuk. Hozz?adjuk a f?lbev?gott paradicsomokat, a fokhagymagerezdeket, ?jra megspriccelj?k 2 ev?kan?l olajjal, visszatessz?k a s?t?be, ?s m?g 10-15 percig s?tj?k, am?g a paradicsomok puhulni kezdenek. Kivessz?k a s?t?b?l a tepsit, ?s a tartalm?t t?z?ll? t?lra bor?tjuk. Megsz?rjuk zsemlemorzs?val ?s reszelt f?st?lt sajttal. A pest?t elkeverj?k a balzsamecettel, a marad?k olajjal, s?zzuk, borsozzuk, ?s a z?lds?gekre ?ntj?k. 20-25 percre visszatessz?k a s?t?be, am?g a teteje pirulni kezd. Melegen t?laljuk, ropog?s h?j? kenyeret k?n?lunk mell?.

Vegetáriánus: igen Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc

Vlasszon kategrit

Legfrissebb receptek

Recept keres

 

 

Tovbbi receptek >