KIVÁLÓ MINÕSÉGÛ, HAZAI ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK - kistermelõktõl az Ön asztalára!

?szibarackos kacsam?jsal?ta

Hozzávalók:

  • 1/2 fej sal?ta (vagy egy csokor pitypang)
  • 40 dkg kacsam?j
  • ?r?lt bors
  • 3 ?szibarack
  • 2 ev?kan?l narancsl?
  • 2 ev?kan?l balzsamecet (citroml?vel helyettes?thet?)
  • s?
  • cukor
  • 5 ev?kan?l ol?vaolaj
  • 2 sz?l ?jhagyma
  • 2 ev?kan?l margarin
  • egy kupica sherry vagy asz?

Elkészítés:

A sal?t?t megmossuk, lesz?rogatjuk, ?s apr?bb darabokra t?pj?k. A m?jat megtiszt?tjuk, le?bl?tj?k, majd konyhai pap?rt?rl?vel a nedvess?get leitatjuk r?la. Ujjnyi vastag szeletekre v?gjuk, ?s a borssal meghintj?k. A barackot is megmossuk, kimagozzuk, ?s csinos cikkekre szelj?k. Ezut?n az ?ntethez a narancslevet az ecetbe ?ntj?k, megs?zzuk, megborsozzuk, csipetnyi cukorral ?des?tj?k, majd az ol?vaolajjal ?sszekeverj?k. A karik?kra v?gott ?jhagym?t a margarinon megfuttatjuk, majd kiszedegetj?k, ?s lecsepegtetj?k. A m?jat a visszamaradt margarinban szeletenk?nt ?ts?tj?k, a sherryt is r?locsoljuk, m?g egyet forralunk rajta, v?g?l megs?zzuk. A t?ny?rokon a sal?t?t, a m?jat ?s a hagymakarik?kat sz?tosztjuk, v?g?l az ?ntettel meglocsolva, friss bagett k?s?ret?ben k?n?ljuk ezt a kit?n? el??telt.

Vegetáriánus: nem Nehézség: Elkészítési idő:

Vlasszon kategrit

Legfrissebb receptek

Recept keres

 

 

Tovbbi receptek >