KIVÁLÓ MINÕSÉGÛ, HAZAI ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK - kistermelõktõl az Ön asztalára!

Fejes sal?t?s z?ldbors?kr?mleves

Hozzávalók:

  • 1 fej leveleire bontott sal?ta
  • 25 dkg z?ldbors?
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 apr?ra v?gott hagyma
  • 1 dl fõzõtejsz?n
  • 8 dl v?z
  • 1 csirkeleves kocka
  • 5 dkg parmez?n sajt reszelve

Elkészítés:

A hagym?t vajon megdinsztelj?k, belet?pkedj?k az alaposan megmosott sal?taleveleket. K?zben folyamatosan forgatjuk,hogy a levelek egyszerre fonnyadjanak ?ssze. Belesz?rjuk a lisztet ?s f?l percig k?zepes l?ngon pir?tjuk, k?zben folyamatosan keverj?k. Fel?ntj?k v?zzel, beletessz?k a leveskock?t ?s nagyl?ngon ?sszeforraljuk. Mikor m?r ?pp forr, beletessz?k a z?ldbors?t. K?zepes l?ngon fõzz?k am?g a z?ldbors? megpuhul: kb negyed?r?t ha frissen v?s?roltuk. Mikor k?sz, ?t?ntj?k a turmixg?pbe ?s kr?mesre turmixoljuk. Vissza?ntj?k az ed?nybe, hozz??ntj?k a tejsz?nt ?s lassan meleg?tj?k, de m?r nem forraljuk. Egy kis sajtot reszelhet?nk hozz?.

Tulajdonságok:

10 h?napos kort?l adjuk.

Vegetáriánus: nem Nehézség: Elkészítési idő:

Vlasszon kategrit

Legfrissebb receptek

Recept keres

 

 

Tovbbi receptek >