Sajtos karfiol
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol,
- 10 dkg vaj,
- 5 dkg liszt,
- 0,5 l tej,
- 2 toj?ss?rg?ja,
- 20 dkg trappista sajt,
- s?, ?r?lt szerecsendi?, ?r?lt bors.
Elkészítés:
A karfiolokr?l v?gjuk le a bor?t? leveleket, mossuk meg j?l, majd tegy?k egy faz?kba. Annyi vizet ?nts?nk r?, hogy ellepje, ?zes?ts?k s?val ?s f?zz?k k?r?lbel?l 5 percig. Szedj?k ki, csepegtess?k le j?l, ?s v?rjuk meg, m?g kih?l.
Egy l?basban forr?s?tsuk fel a vajat, tegy?k bele a lisztet, keverj?k ?ssze, ?s kis adagokban ?lland? kever?s mellett ?nts?k hozz? a forr? tejet. J?l forraljuk fel. M?g melegen keverj?k bele a toj?ss?rg?j?t, 10 dek?nyi reszelt sajtot, s?val, ?r?lt szerecsendi?val ?s ?r?lt borssal ?zes?ts?k. A kih?lt karfiolt v?gjuk n?gyfel?, tegy?k vajjal kikent t?z?ll? t?lba vagy tepsibe. Tetej?re kanalazzuk a sajtos m?rt?st, majd a marad?k sajtot is reszelj?k r?. Forr? s?t?ben 150 fokon s?ss?k 30?35 percig, m?g aranybarna nem lesz.
Vegetáriánus: igen Nehézség: Elkészítési idő:
Vlasszon kategrit
|