K?poszt?s palacsinta
Hozzávalók:
- A palacsint?hoz:
- 20 dkg liszt,
- 2 db toj?s,
- 2 dl tej,
- 0,5 dl olaj,
- 1 dl sz?dav?z,
- s?.
- A t?ltel?khez:
- 60 dkg fejes k?poszta,
- 1 dl olaj,
- 10 dkg krist?lycukor,
- s?, ?r?lt bors
Elkészítés:
A k?poszt?t megtiszt?tjuk, torzs?j?t kiv?gjuk ?s lereszelj?k, majd bes?zzuk ?s kb. f?l ?r?ig ?llni hagyjuk. K?zben a felhev?tett olajban a cukrot lepir?tjuk ?s a lev?t?l j?l kinyomkodott k?poszt?t elkeverj?k benne, ?r?lt borssal ?zes?tj?k, ?s m?rs?kelt t?z?n kevergetve aranys?rg?ra pir?tjuk. Am?g a k?poszta kih?l, elk?sz?tj?k a palacsint?kat.
A toj?sokat k?l?n ed?nyben fel?tj?k, hab?stbe, vagy kever?t?lba tessz?k, hozz?adjuk a folyad?kokat ?s ?sszekeverj?k, majd fokozatosan elkeverj?k benne a lisztet, s?zzuk. Figyelj?nk arra, hogy ne legyen csom?s ?s a szokottn?l valamivel s?r?bb legyen, majd hozz?keverj?k a k?poszta h?romnegyed r?sz?t, ?s nyolc-t?z palacsint?t s?t?nk bel?le. T?lal?skor f?lbehajtjuk a palacsint?kat ?s a marad?k k?poszt?val megsz?rjuk. ?zl?s szerint m?g borsozhatjuk.
Vegetáriánus: igen Nehézség: Elkészítési idő:
Vlasszon kategrit
|