Angolos kacsamell vajban s?lt almakarik?kkal
Hozzávalók:
- 1 kg kacsamell,
- olaj,
- 1 fej v?r?shagyma,
- 1 s?rgar?pa,
- 1 feh?rr?pa,
- 4 dkg liszt,
- 2 dl tejsz?n,
- 1 poh?r v?r?sbor,
- 1 kg alma,
- 8 dkg vaj,
- 1 te?skan?l porcukor,
- fah?j, bab?rlev?l,
- ?r?lt bors
Elkészítés:
A h?st kicsontozzuk, a zs?rr?teget elt?vol?tjuk, ?s a b?r?t finoman bevagdaljuk. T?rt bab?rlev?llel, ?r?lt borssal, kakukkf?vel j?l bed?rzs?lj?k, ?s a h?t?be t?ve 2-3 napig ?llni hagyjuk, hogy a h?s a f?szerekben megfelel?en p?col?dhasson.
Elk?sz?t?skor a melleket kev?s forr? olajba t?ve el?s?tj?k, majd forr? s?t?be t?ve 10-12 percig s?tj?k. Serpeny?ben olajat meleg?t?nk, beletessz?k a finomra v?gott v?r?shagym?t, ?s a nagyon apr? darabokra v?gott z?lds?geket. Gyakori kever?ssel megpir?tjuk, liszttel megsz?rjuk, majd tejsz?nnel ?s v?r?sborral felengedj?k. ?r?lt borssal, bab?rlev?llel, kakukkf?vel f?szerezz?k, ?s megs?zzuk. J?l ?sszeforraljuk, majd finom sz?r?n kereszt?l ?tsz?rj?k, ?s belekeverj?k a vajat.
Az alma magh?z?t elt?vol?tjuk, megtiszt?tjuk, ?s kb. 1 cm vastag karik?kra v?gjuk. Kev?s fah?jjal ?s porcukorral megsz?rjuk, majd forr? vajba t?ve sz?p pirosra s?tj?k.
T?lal?skor a kacsamelleket t?lra tessz?k, al??ntj?k a tejsz?nes-v?r?sboros m?rt?st, ?s mell? helyezz?k a megs?t?tt almakarik?kat.
Vegetáriánus: nem Nehézség: Elkészítési idő:
Vlasszon kategrit
|