KIVÁLÓ MINÕSÉGÛ, HAZAI ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK - kistermelõktõl az Ön asztalára!

Angolos kacsamell vajban s?lt almakarik?kkal

Hozzávalók:

  • 1 kg kacsamell,
  • olaj,
  • 1 fej v?r?shagyma,
  • 1 s?rgar?pa,
  • 1 feh?rr?pa,
  • 4 dkg liszt,
  • 2 dl tejsz?n,
  • 1 poh?r v?r?sbor,
  • 1 kg alma,
  • 8 dkg vaj,
  • 1 te?skan?l porcukor,
  • fah?j, bab?rlev?l,
  • ?r?lt bors

Elkészítés:

A h?st kicsontozzuk, a zs?rr?teget elt?vol?tjuk, ?s a b?r?t finoman bevagdaljuk. T?rt bab?rlev?llel, ?r?lt borssal, kakukkf?vel j?l bed?rzs?lj?k, ?s a h?t?be t?ve 2-3 napig ?llni hagyjuk, hogy a h?s a f?szerekben megfelel?en p?col?dhasson.
Elk?sz?t?skor a melleket kev?s forr? olajba t?ve el?s?tj?k, majd forr? s?t?be t?ve 10-12 percig s?tj?k. Serpeny?ben olajat meleg?t?nk, beletessz?k a finomra v?gott v?r?shagym?t, ?s a nagyon apr? darabokra v?gott z?lds?geket. Gyakori kever?ssel megpir?tjuk, liszttel megsz?rjuk, majd tejsz?nnel ?s v?r?sborral felengedj?k. ?r?lt borssal, bab?rlev?llel, kakukkf?vel f?szerezz?k, ?s megs?zzuk. J?l ?sszeforraljuk, majd finom sz?r?n kereszt?l ?tsz?rj?k, ?s belekeverj?k a vajat.
Az alma magh?z?t elt?vol?tjuk, megtiszt?tjuk, ?s kb. 1 cm vastag karik?kra v?gjuk. Kev?s fah?jjal ?s porcukorral megsz?rjuk, majd forr? vajba t?ve sz?p pirosra s?tj?k.
T?lal?skor a kacsamelleket t?lra tessz?k, al??ntj?k a tejsz?nes-v?r?sboros m?rt?st, ?s mell? helyezz?k a megs?t?tt almakarik?kat.

Vegetáriánus: nem Nehézség: Elkészítési idő:

Vlasszon kategrit

Legfrissebb receptek

Recept keres

 

 

Tovbbi receptek >