Rakott padlizs
Hozzávalók:
- F?l kil? padlizs?n
- 25 dkg krumpli
- 3 ek olaj
- S?, frissen ?r?lt z?ldbors
- 2 v?r?shagyma
- 2 z?ldpaprika
- 25 dkg paradicsom
- 3 dl h?sleves
Elkészítés:
A krumplikat eg?szben f?zz?k meg, ha kih?lt h?jazzuk meg ?ket ?s v?gjuk v?kony szeletekre.
A padlizs?nokat v?gjuk 1 cm-es karik?kra. A padlizs?nkarik?k mindk?t oldal?t j?l s?zzuk be, hagyjuk ?llni kb. 20 percig. A kicsorgott keser? levet ?nts?k ki, a padlizs?nt t?r?lj?k sz?razra konyhai t?rl?pap?rral. Kev?s olajon s?ss?k ?t a padlizs?nkarik?k mindk?t oldal?t.
A s?t?t meleg?ts?k el? 200 fokra.
A paradicsomot h?mozzuk meg. Ehhez vizet forralunk ?s a megmosott paradicsomokat a lobog? v?zbe dobjuk. A 1-1.5 perc eltelt?vel gyorsan vegy?k ?ket ki, tegy?k hideg v?zbe, ha leh?ltek a paradicsomok h?j?t k?nnyen leh?zhatjuk.
A paradicsomokat v?gjuk nyolcadokra.
A hagym?kat tiszt?tsuk meg ?s v?gjuk apr?ra. A paprik?kat karik?zzuk fel. Kev?s olajon a hagym?t ?s a paprik?t p?roljuk puh?ra. Adjuk hozz? a paradicsomot, s?t ?s borsot. Egy?tt p?roljuk ?ket kb. 5 percig.
Egy t?z?ll? t?lat vajazzunk ki, ?s v?ltakoz? r?tegekben tegy?k bele a krumplit, a padlizs?nt ?s a paradicsomos paprik?t.
?nts?k fel a forr?sban l?v? h?slevessel. El?meleg?tett s?t?ben 20 percig s?ss?k.
Vegetáriánus: nem Nehézség: Elkészítési idő:
Vlasszon kategrit
|