Hagym?k levese
Hozzávalók:
- 4 v?r?shagyma
- 2 p?r?hagyma
- 3 ek extra sz?zol?vaolaj
- 10 dkg pancetta, h?sos szalonna szeletelve
- 5 gerezd fokhagyma
- 1.5 l csirkeh?sleves alapl?
- 2 dl v?r?sbor
- 1 ek balzsamecet
- S?, frissen ?r?lt feketebors,
- 10 dkg parmez?n sajt frissen reszelve
Elkészítés:
A v?r?shagym?t megtiszt?tjuk, megmossuk ?s kock?kra v?gjuk. A fokhagym?t megtiszt?tjuk ?s apr?ra v?gjuk. A p?r?hagym?t megmossuk, megtiszt?tjuk ?s felszeletelj?k, kb. 3 centit a z?ldj?b?l is.
K?zepes l?ngon egy l?bosban megmeleg?tj?k az ol?vaolajat. Belesz?rjuk a v?r?shagym?t, a p?r?hagym?t ?s a szalonn?t. ?lland?an kevergetve kb 10 percig pir?tjuk, Beletessz?k a fokhagym?t ?s 1 percig egy?tt kevergetve pir?tjuk. Hozz??ntj?k az alapl?t ?s 30 percig f?zz?k. K?zepes l?ngon. Mostanra a hagyma teljesen megpuhult. ?nts?k hozz? a v?r?sbort ?s a balzsamecetet, ?zes?ts?k s?val ?s a frissen ?r?lt feketeborssal. T?lal?skor a tetej?t megsz?rjuk a reszelt parmez?nnal. Mell? fokhagym?val megd?rzs?lt pir?t?st k?n?ljunk.
Vegetáriánus: nem Nehézség: Elkészítési idő:
Vlasszon kategrit
|