Gratin Dauphinoise ?burgonya tejsz?nben s?tveHozzávalók:
Elkészítés: Kivajazunk egy lapos h??ll? t?lat. A krumplit megmossuk, megh?mozzuk, v?kony karik?kra gyaluljuk ?s hideg foly?v?z alatt alaposan le?bl?tj?k, majd sz?razra t?r?lj?k. Erre az?rt van sz?ks?g, hogy a kem?ny?t?t lemossuk a krumplir?l, de vigy?zzunk, mert a v?konyra v?gott krumpli hamar barnul! Egy kis l?basban olvasszuk meg a vajat, tegy?k bele az ?sszet?rt fokhagymagerezdet, ?nts?k bele tejsz?nt, s?zzuk, borsozzuk ?s keverj?k bele a szerecsendi?t. Kb. f?l liter vizet vagy tejet egy l?basban felmeleg?t?nk, amikor forr? bele?ntj?k a krumpli ?s kb. 10 percig f?zz?k, majd lesz?rj?k. Vegetáriánus: igen Nehézség: Elkészítési idő: Vlasszon kategrit |
||
Legfrissebb receptek
Recept keres
Tovbbi receptek > |