KIVÁLÓ MINÕSÉGÛ, HAZAI ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK - kistermelõktõl az Ön asztalára!

Gratin Dauphinoise ?burgonya tejsz?nben s?tve

Hozzávalók:

  • 2,5 dkg vaj
  • 70 dkg burgonya
  • 1 kk s?
  • Csipetnyi feketebors, ?r?lt szerecsendi?
  • 3 dl tejsz?n
  • F?l liter tej
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 10 dkg parmez?n sajt reszelve

Elkészítés:

Kivajazunk egy lapos h??ll? t?lat. A krumplit megmossuk, megh?mozzuk, v?kony karik?kra gyaluljuk ?s hideg foly?v?z alatt alaposan le?bl?tj?k, majd sz?razra t?r?lj?k. Erre az?rt van sz?ks?g, hogy a kem?ny?t?t lemossuk a krumplir?l, de vigy?zzunk, mert a v?konyra v?gott krumpli hamar barnul! Egy kis l?basban olvasszuk meg a vajat, tegy?k bele az ?sszet?rt fokhagymagerezdet, ?nts?k bele tejsz?nt, s?zzuk, borsozzuk ?s keverj?k bele a szerecsendi?t. Kb. f?l liter vizet vagy tejet egy l?basban felmeleg?t?nk, amikor forr? bele?ntj?k a krumpli ?s kb. 10 percig f?zz?k, majd lesz?rj?k.
A kivajazott t?lban elrendez?nk egy-egy r?teg krumpliszeleteket, meghintj?k s?val ?s a f?szerekkel, azt?n egy ?jabb r?teg krumplit rakunk le, majd meglocsoljuk a tejsz?nnel. Ezt folytatjuk, mindaddig, m?g a krumpli el nem fogy. A tetej?re sz?rjuk a sajt ?s vajdarabokat ?s megf?szerezz?k. Lefedj?k aluf?li?val.
El?meleg?tett s?t?ben 160 fokon m?sf?l k?t ?r?n ?ts?tj?k.

Vegetáriánus: igen Nehézség: Elkészítési idő:

Vlasszon kategrit

Legfrissebb receptek

Recept keres

 

 

Tovbbi receptek >