Paradicsomleves
Hozzávalók:
- F?l kg paradicsom
- 1 fej k?zepes v?r?shagyma, megtiszt?tva ?s apr?ra v?gva
- 4 ek vaj
- 1 paradicsomp?r? konzerv
- 1 marhah?sleves kocka ?sszemorzsolva
- 1/4 te?skan?l sz?r?tott morzsolt major?nna vagy kakukkf?
- 4 poh?r v?z
- Orzo t?szta (vagy m?s olasz levest?szta)
- Negyed poh?r tejsz?n (elhagyhat?)
- S?
- Frissen reszelt parmez?nsajt
Elkészítés:
A megmosott paradicsomokat f?l percre forr? v?zbe tessz?k, onnan azonnal hideg v?zben leh?tj?k. Leszedj?k a paradicsomok h?j?t. ?sszev?gjuk ?ket.
Egy nagy ed?nyben megolvasztjuk a vajat, hozz?adjuk a v?r?shagym?t ?s ?vegesre p?roljuk. Hozz?adjuk a paradicsomp?r?t ?s egy percig p?roljuk. Belekeverj?k a marhah?sleves kock?t ?s a f?szereket. Adjuk hozz? a v?z k?tharmad?t forraljuk fel, azt?n kis l?ngon 10 percig f?zz?k. Adjuk hozz? a marad?k vizet ?s ?jabb 10 percig f?zz?k. Tegy?k bele az orzo-t ?s fed? alatt 5 percig f?zz?k. Keverj?k bele a paradicsomot ?s m?g 5 percig f?zz?k, vagy am?g a t?szta al dente lesz. A tejsz?nt most keverj?k hozz? ?s s?zzuk. Tov?bb nem f?zz?k. T?lal?skor a tetej?re sz?rjuk a frissen ?r?lt parmez?nt.
Vegetáriánus: igen Nehézség: Elkészítési idő:
Vlasszon kategrit
|