Sajtos sz?l?sal?ta
Hozzávalók:
- 10 dkg feh?r sz?l?
- 10 dkg piros sz?l?
- 1 s?rgar?pa
- 1 kis zellergum?
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg tiszt?tott di?b?l
- Az ?ntethez:
- 1 csokor t?rkony
- 6 ev?kan?l olaj
- 3 ev?kan?l borecet
- 2 ev?kan?l majon?z
Elkészítés:
A sz?l?t megmossuk, leszemezz?k, ?s konyhai pap?rt?rl?n hagyjuk megsz?radni. A s?rgar?p?t, a zellert megtiszt?tjuk, megmossuk, sz?razra t?r?lj?k, ?s gyufasz?lnyi cs?kokra v?gjuk. A sajtot felkock?zzuk. A t?rkonyt le?bl?tj?k, ?s felapr?tjuk.
A sz?l?t, a r?p?t, a zellert, a sajtot ?s a di?t nagy t?lba sz?rjuk, laz?n ?sszekeverj?k, ?s kb. 30 percre beh?tj?k. Kisebb m?ly t?lk?ba bele?ntj?k az olajat, a borecetet, ?s er?teljes mozdulatokkal ?sszekeverj?k. Ezut?n hozz?adjuk a majon?zt, s?zzuk, borsozzuk, beletessz?k a felapr?tott t?rkonyt, ?s sim?ra kikeverj?k. A h?t?b?l kivessz?k a sal?t?t, meglocsoljuk az ?ntettel, ?s azonnal t?laljuk. Pir?t?s kenyeret adhatunk hozz?.
Vegetáriánus: igen Nehézség: Elkészítési idő:
Vlasszon kategrit
|