Fiatal csirke sz?l?vel
Hozzávalók:
- 1 kis fej v?r?shagyma
- 50 g feh?r vagy k?k sz?l?, lehet?leg mag n?lk?li
- 2 ev?kan?l olaj
- 4 nagy, kicsontozott csirkemell (kb. 700 g)
- 1 ev?kan?l vaj vagy margarin
- 1 te?skan?l ?tkez?si kem?ny?t?
- 1/8 l sz?raz feh?rbor
- 1/8 l f?z?tejsz?n
- s?, feketebors
Elkészítés:
A v?r?shagym?t megtiszt?tjuk ?s finomra v?gjuk, a sz?l?t megmossuk ?s a szemeket f?lbev?gjuk. Az olajat nagy serpeny?ben k?zepes h?m?rs?kleten felforr?s?tjuk. A csirkemellet s?val, borssal ?zes?tj?k, ?s minden oldalr?l 5-6 percig s?tj?k, m?g aranybarna sz?nt kap, majd kivessz?k ?s f?lrerakjuk.
A vajat a serpeny?be tessz?k ?s megolvasztjuk. Hozz?adjuk a hagym?t, ?s 3 percig ?vegesre p?roljuk. Egy cs?sz?ben ?sszekeverj?k az ?tkez?si kem?ny?t?t a borral, bele?ntj?k a serpeny?be, ?s ?lland? kever?s mellett 1-2 percig f?zz?k, am?g a sz?sz bes?r?s?dik. Hozz??ntj?k a tejsz?nt ?s a sz?l?t, majd 1 percig f?zz?k. Ezut?n a csirkemellet a h?s keletkezett lev?vel ism?t beletessz?k a serpeny?be ?s felforr?s?tjuk. Az elk?sz?tett m?rt?st s?val ?s borssal ?zes?tj?k, le?ntj?k vele a csirkemellet, ?s m?r t?lalhatjuk is az ?telt.
?nnepi k?retk?nt k?n?lhatunk mell? vadrizst p?rolt gomb?val ?s ?sszev?gott lilahagym?val.
Vegetáriánus: nem Nehézség: Elkészítési idő:
Vlasszon kategrit
|