KIVÁLÓ MINÕSÉGÛ, HAZAI ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK - kistermelõktõl az Ön asztalára!

Sajtos s?lt t?k

Hozzávalók:

  • 1 kg f?z?t?k,
  • 5 dkg reszelt f?st?lt sajt,
  • 2 dl tejf?l,
  • 4 evõkan?l zsemlemorzsa,
  • 4 ev?kan?l olaj,
  • 1 csokor kapor,
  • ?zl?s szerint s? ?s t?r?tt bors.

Elkészítés:

A t?k?t megh?mozzuk, f?lbev?gjuk, magh?z?t kikaparjuk. Egyforma nagys?g?, k?tujjnyi has?bokra v?gjuk. Egy tepsibe sz?pen sorj?ban egym?s mell? rakjuk a t?khas?bokat. H?rom ev?kan?l olajon megpir?tjuk a zsemlemorzs?t, majd egyenletesen r?sz?rjuk a t?k tetej?re. Ezut?n a reszelt sajtot is r?sz?rjuk. A tejf?lben elkeverj?k a megmosott ?s nagyon finomra met?lt kaprot, a t?r?tt borssal ?s a s?val ?zes?tj?k, majd a marad?k olajat is bele?ntve, r?locsoljuk a sajtos t?k tetej?re. A tepsit nagyon szorosan lefedj?k, ?s az el?meleg?tett forr? s?t?be toljuk. K?zepes l?ngon legal?bb huszon?t percig p?roljuk, illetve addig, am?g a belesz?rt villa hegye nemcsak hogy k?nnyen belemegy, de ki is cs?szik a t?kb?l. V?g?l a fedel?t lev?ve addig pir?tjuk, am?g csak ?ppen hogy sz?nesedik. Nem szabad megbarn?tani, mert a sajtt?l keser?v? v?lhat. J? ?z?, k?nny? fog?s eb?dre, vacsor?ra egyar?nt. Di?t?z?k is fogyaszthatj?k, de akkor a t?r?tt bors helyett t?bb kaporral f?szerezz?k.

Vegetáriánus: igen Nehézség: Elkészítési idő:

Vlasszon kategrit

Legfrissebb receptek

Recept keres

 

 

Tovbbi receptek >