S?lt baracktorta
Hozzávalók:
- A t?szt?hoz:
- 25 dkg liszt
- 2 ek cukor
- 2,5 te?skan?l s?t?por
- csipetnyi s?
- 6 ek vaj
- 7 ek tejsz?n
- A t?ltel?khez:
- 1 kg ?rett kem?ny barack negyedelve, h?mozva ?s magozva
- 15 dkg szeder, ?fonya, vagy szilva (mosva , kimagozva ?s kis darabokra v?gva)
- 10 dkg cukor
- 3 ek liszt
Elkészítés:
A s?t?t meleg?ts?k el? 190 fokra.
K?sz?ts?k el a t?szt?t. A lisztet, a cukrot a s?t?port ?s a s?t keverj?k ?ssze, morzsoljuk hozz? a vajat ?s keverj?k ?ssze. Apr?nk?nt dolgozzunk bele annyi tejsz?nt, m?g ?ssze?ll. A t?szt?b?l form?ljunk goly?t, mait belisztezett ny?jt?deszk?n ny?jtsunk kb. 1 cm vastagra. Szaggassunk 12 db 6 cm ?tm?r?j? k?r alak? t?sztalapot.
A t?ltel?khez keverj?k ?ssze egy t?lban a gy?m?lcs?ket. Adjuk hozz? a cukrot ?s a lisztet, ?s j?l keverj?k ?ssze. Rakjuk a t?ltel?ket h??ll? t?lba, ?s a t?sztakorongokat helyezz?k egyenletesen elosztva a tetej?re. S?ss?k kb. 30 percig, am?g a t?szta aranybarna lesz.
Kanalazzuk a gy?m?lcs?t t?sztakorongonk?nt t?ny?rokra, tegy?nk a tetej?re tejsz?nhabot vagy van?liafagylaltot.
Vegetáriánus: igen Nehézség: Elkészítési idő:
Vlasszon kategrit
|