KIVÁLÓ MINÕSÉGÛ, HAZAI ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK - kistermelõktõl az Ön asztalára!

Olasz falusi sal?ta

Hozzávalók:

  • 6 ?rett illatos paradicsom (pl. f?rt?s paradicsom), falatnyi darabokra v?gva
  • 1 gerezd fokhagyma, ?sszenyomva
  • f?l k?gy?uborka , kis kock?kra v?gva
  • 1 lilahagyma v?kony szeletekre v?gva
  • egy nagy csokor friss bazsalikomlev?l, darabokra t?pkedve
  • egy kis csokor friss petrezselyem ?sszev?gva
  • 15 dkg j? minõs?gû keny?r
  • 10 dkg fekete ol?vabogy?
  • 6 evõkan?l extra virgin olivaolaj
  • 3 evõkan?l feh?rborecet
  • s?, feketebors
  • 5 dkg p?rk?lt fenyõmag

Elkészítés:

Egy sal?t?st?lba t?pkedj?k a kenyeret kis darabokra. Adjuk hozz? a paradicsomot, ubork?t ?s az olivabogy?t, keverj?k hozz? a lilahagym?t, bazsalikomot ?s a petrezselymet. Egy kis ?vegben gyorsan keverj?k ?ssze az olivaolajat, a fokhagym?t ?s az ecetet. ?nts?k a sal?t?ra az ?ntetet, ?zes?ts?k s?val, borssal ?s sz?rjuk meg a fenyõmaggal. Kb. 30 percig pihentess?k, hogy az ?zek egy kicsit ?ssze?rjenek.

Tulajdonságok:

Ez egy tradicion?lis olasz recept, amelyet persze minden h?ziasszony a saj?t ?zl?se szerint k?sz?t el. Fontos a j? minõs?gû keny?r, amely mag?ba sz?vja a sal?ta finom ?zeit, nem esik ?ssze ragacsos massz?v? a sal?t?st?l alj?ban.

Vegetáriánus: igen Nehézség: Elkészítési idő:

Vlasszon kategrit

Legfrissebb receptek

Recept keres

 

 

Tovbbi receptek >