Spen?tsal?ta f?st?ltsonk?val
Hozzávalók:
- 20 dkg spen?t lev?l, alaposan megmosva
- 5 dkg vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 szelet szikkadt keny?r falatnyi darabokra v?gva
- 25 dkg f?st?lt sonka kis darabokra v?gva
- 6 evkõkan?l ol?vaolaj
- 1 evõkan?l franciamust?r
- 1 evõkan?l m?z
- 6 evõkan?l v?r?sborecet
- 10 dkg feta sajt
Elkészítés:
A fiatal spen?tlevelek nyersen is finomak, k?nnyed enyh?n ?des ?zûek.
Egy nagy serpenyõben felolvasztjuk a vajat. Hozz?adjuk a sz?tnyomott fokhagymagerezdet ?s a keny?rdarabokat, ezeket egy?tt s?tj?k mindaddig, m?g a keny?rdarabok aranybarn?ra ?s ropog?sra s?lnek. ?vatosan, a fokhagyma nehogy oda?gjen, mert akkor keserûv? v?lik.
A pir?tott kenyeret vegy?k ki a serpenyõben s?ss?k ropog?sra a sonkadarabokat.
K?sz?ts?k el a sal?ta?ntetet: egy negyedliteres ?vegbe (vagy kokt?lmixerbe) ?nts?k ?ssze a v?r?sborecetet, az olivaolajat, a must?rt ?s a m?zet. Az ?veget j?l z?rjuk le ?s r?zzuk ?ssze a hozz?val?kat.
Egy sal?t?st?lba tegy?k bele a megmosott, megtiszt?tott, lecsepegtetett friss spen?tleveleket. Sz?rjuk r? a ropog?s sonkadarabokat, a keny?rfalatk?kat ?s a feldarabolt feta sajtot. ?nts?k r? a sal?ta?ntetet ?s m?r ehetj?k is!
Vegetáriánus: nem Nehézség: Elkészítési idő:
Vlasszon kategrit
|