Spen?ttorta
Hozzávalók:
- A t?szt?hoz
- 250 g liszt
- 175 g vaj kis darabokra morzsolva
- 2 toj?ss?rg?ja finoman felverve
- A t?ltel?khez:
- 50 g vaj
- 2 ek olivaolaj
- 1 csomag tavaszi hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg friss spen?tlev?l
- 20 dkg ricotta sajt
- 200 dl tejsz?n
- 3 toj?s
- S?, bors, szerecsendi?
Elkészítés:
Elõsz?r k?sz?ts?k el a t?szt?t. Tegy?k a lisztet egy t?lba, adjuk hozz? a vajat ?s morzsoljuk ?ssze. Keverj?k hozz? a toj?ss?rg?kat. Egy evõkan?l j?ghideg vizet ?s egy kis s?t adjunk hozz? ?s gy?rjuk ?ssze. A t?szt?t tegy?k a meglisztezett gy?r?deszk?ra, ny?jtsuk ki. tekerj?k aluf?li?ba ?s tegy?k be egy f?l?r?ra a hûtõbe.
Meleg?ts?k a s?tõt 200 –ra. A t?szt?t vegy?k ki a hûtõbõl, gy?rjunk rajta egyet ?s ny?jtsuk bele a kivajazott 25 cm ?tm?rõjû s?tõt?lba. Tegy?nk a tetej?re s?tõpap?rt ?s azt sz?rjuk meg sz?razbabbal (ami nehez?k?l szolg?l, nehogy a t?szta a s?tõben felp?posodjon). 15 perc s?t?s ut?n vegy?k ki.
A megmosott, megtiszt?tott spen?tot tegy?k p?r percre lobog? v?zbe. ?nts?k ki egy szûrõbe, ha kihûlt k?zzel nyomkodjuk ki a vizet. V?gjuk ujjnyi sz?les darabokra. Egy t?lban keverj?k ?ssze a spen?tot, a ricott?t, a tejsz?nt ?s a toj?sokat. Adjuk hozz? a tavaszi hagym?t, a fokhagym?t, a s?t, a szerecsendi?t ?s a borsot.
A massz?t ?nts?k bele a t?szt?ra.
Az elõmeleg?tett s?tõben kb 25 percig s?ss?k. Melegen t?laljuk.
Vegetáriánus: igen Nehézség: Elkészítési idő:
Vlasszon kategrit
|