Spen?tos rizott?
Hozzávalók:
- 20 dkg friss spen?t
- negyed friss p?r?hagyma, v?kony szeletekre v?gva
- 1 ek olivaolaj
- 12 dkg rizotto rizs
- 5 dl csirkeleves alap
- f?l dl tejsz?n
- 3 dkg frissen reszelt parmez?n sajt
- ?zl?s szerint s?, frissen õr?lt feketbors ?s szerecsendi?
Elkészítés:
A spen?tot alaposan megmossuk, a s?r?lt r?szeket elt?vol?tjuk, a sz?r?t ?s a vastag ereket let?pj?k. Vizet forralunk, a lobog? vizhez kev?s s?t adunk.A spen?t elveleket p?r percre a lobog? v?zve dobjuk. Amint ?sszeestek a levelek, kiszedj?k, leszûrjûk õket. Ha kicsit kihûltek kinyomkodjuk, lecs?p?gtetj?k ?s apr?ra ?sszev?gjuk a spen?tleveleket.
Lapos ed?nyben felforr?s?tjuk az olivaolajat. A p?r?hagym?t megdinsztelj?k, hozz?adjuk a riszt amit folyamatosan kevergetve ?vegesre pir?tjuk. F?l deci forr? leveslapot r??nt?nk a rizsre. Lassan kevergetj?k kb 5 percig, m?g teljesen felsz?vja a levest. Ezt ism?telgetj?k am?g a rizs meg nem puhul (kb. 20 perc). A megpulult rizshez hozz?keverj?k a spen?tot ?s a tejsz?nt. Borsozzuk, s?zzuk ?s egy?tt fûzz?k a keverket, m?g a leve teljesen elfõ. Levessz?k a tûzrõl, belereszelj?k a szerecsendi?t ?s a parmez?nsajtot. ?vatosan ?sszekeverj?k ?s t?laljuk.
Vegetáriánus: nem Nehézség: Elkészítési idő:
Vlasszon kategrit
|