S?t?t?k?s rakott palacsinta
Hozzávalók:
- T?ltel?k:
- 1 k?zepes s?t?t?k
- 3 dl tej
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 paradicsom
- 20 dkg mozzarella
- 15 dkg paradicsomp?r?
- 2 ek. liszt
- vaj
- s?
- bors
- oregano
- bazsalikom
- szerecsendi?
- olaj
-
- Palacsintat?szta:
- 40 dkg liszt
- 0,5 liter tej (ha nem lenne el?g h?g, akkor sz?dav?z)
- 2 toj?s
- s?
Elkészítés:
El?sz?r elk?sz?tj?k a palacsint?kat: a palacsintat?szta hozz?val?it egy t?lban csom?mentesre elkeverj?k ?s kiolajozott serpeny?ben kis?tj?k.
A t?ltel?khez a s?t?t?k?t pici kock?kra v?gjuk, mikrohull?m? s?t?ben (vagy s?t?ben) megs?tj?k ?s hagyjuk kih?lni.
Vajon az ?tnyomott fokhagym?t megdinsztelj?k, liszttel megsz?rjuk, tejjel felh?g?tjuk (besamel m?rt?st k?sz?t?nk). Fel?ntj?k a paradicsomp?r?vel, s?val, borssal, szerecsendi?val ?s a z?ldf?szerekkel ?zes?tj?k. S?r? m?rt?st kell kapnunk.
Kivajazott j?nai t?lba vagy tepsibe beler?tegezz?k a palacsint?kat ?s a t?ltel?ket felv?ltva: egy palacsinta, egy r?teg m?rt?s, r? egy r?teg s?t?t?k, majd erre egy r?teg karik?ra v?gott paradicsom ?s mozzarella ?s ?jra el?lr?l, a sort paradicsommal ?s mozzarell?val z?rjuk. A tetej?t megsz?rhatjuk parmez?nnal.
El?meleg?tett s?t?ben k?zepes l?ngon megs?tj?k. Melegen, kock?kra v?gva t?laljuk
Vegetáriánus: igen Nehézség: Elkészítési idő:
Vlasszon kategrit
|