?szi rakott palacsinta
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt,
- 4 toj?s,
- 12 szelet bacon,
- 20 dkg m?rv?ny sajt,
- 2 k?rte,
- 60 dkg parajlev?l,
- 1 fej v?r?shagyma,
- 1,2 dl tej,
- 2 dkg cukor, 2,5 dl sz?dav?z,
- 8 ev?kan?l vaj vagy margarin, s?, bors, reszelt
- szerecsendi?
Elkészítés:
2 ev?kan?l vajat vagy margarint megolvasztunk. A fel?t?tt toj?sokat ?sszekeverj?k a liszttel, a tejjel ?s 1,2 dl sz?dav?zzel. Csipetnyi s?val ?zes?tj?k. Belecsorgatjuk az olvasztott zsirad?kot, sim?ra
keverj?k, ?s 30 percig pihentetj?k. K?zben a k?rt?t megh?mozzuk, megmossuk, f?lbev?gjuk, ?s magh?z?t kiemelj?k. H?s?t cikkek re v?gjuk, majd kev?s cukros v?zben kb. 3 percig p?roljuk. A m?rv?ny sajtot sz?tmorzsoljuk, vagy kock?kra v?gjuk. A megtiszt?tott v?r?shagym?t apr?ra felkock?zzuk. Kb. 2ev?kan?l megforr?s?tott zsirad?kon megp?roljuk a hagymakock?t, majd
hozz?adjuk a megtiszt?tott, megmosott parajt. S?val, borssal, reszelt szerecsendi?val ?zes?tj?k, ?s fed? alatt, kb. 5 percig fonnyasztjuk. A marad?k sz?davizet a t?szt?ba keverj?k. Serpeny?ben megpir?tunk 2 szelet bacont. R?mer?nk 1 mer?kan?l palacsintat?szt?t, ?s mindk?t oldalon
aranys?rg?ra s?tj?k. Ugyanezen a m?don m?g ?t, nem t?l v?kony palacsint?t s?t?nk. A palacsint?kat megrakjuk a p?rolt parajlevetekkel, morzsolt m?rv?ny sajttal ?s p?rolt k?rt?vel. Forr? s?t?ben kiss? ?tmeleg?tj?k, ?s tortak?nt szeletelj?k.
Elk?sz?t?si id? 1 1/4 ?ra
Vegetáriánus: igen Nehézség: Elkészítési idő:
Vlasszon kategrit
|