?szi k?rteleves
Hozzávalók:
- 80 dkg k?rte
- 4 szem szegf?szeg
- 1 ev?kan?l cukor
- 2 dl joghurt
- 1 ev?kan?l liszt
Elkészítés:
A k?rt?t megmossuk, megh?mozzuk, magh?z?t kimetssz?k, h?s?t f?lszeletelj?k. L?basba sz?rjuk, ?s 1 liter v?zzel f?l?ntj?k.
A szegf?szeget a k?rt?hez dobjuk, csipetnyi s?val ?s a cukorral ?zes?tj?k. Felforraljuk, ?s kis l?ngon 2 percig f?zz?k. K?zben a joghurtot a liszttel sim?ra keverj?k. A forr? levesb?l belemer?nk egy keveset, sim?ra dolgozzuk, majd folyamatosan kevergetve a k?rt?re ?ntj?k, ?s 2-3 percig forraljuk. Hidegen ?s melegen egyar?nt finom.
Vegetáriánus: nem Nehézség: Elkészítési idő:
Vlasszon kategrit
|