T?r?s-szilv?s cs?sz?rmorzsa
Hozzávalók:
- ? 4 toj?s,
- ? 2,5 dl tej,
- ? 15 dkg liszt,
- ? csipetnyi s?,
- ? 50 dkg szilva,
- ? 10 dkg teh?nt?r?,
- ? f?l citrom reszelt h?ja,
- ? 2-3 ev?kan?l krist?lycukor
- ? S?t?shez:
- ? 5 dkg vaj
- ? Tetej?re:
- ? porcukor
Elkészítés:
A toj?sok s?rg?j?t a tejben sim?ra verj?k, a lisztet belesz?rjuk, megs?zzuk, ?sszekeverj?k, ?s 10 percig ?llni hagyjuk.
K?zben a szilv?t megmossuk, elfelezz?k ?s kimagozzuk. Ezut?n vill?val sz?tnyomott t?r?t, a citromh?jat ?s a cukrot a toj?sos massz?ba keverj?k, ?s ezt is beleforgatjuk. A vajat sz?les serpeny?ben megmeleg?tj?k, majd a t?szt?t lassan bele?ntj?k, ?s kis l?ngon n?h?ny percig hagyjuk s?lni. A szilv?t r?sz?rjuk, majd a t?szt?t nagyobb darabokra szaggatjuk, ?s id?nk?nt megkeverve aranys?rg?ra s?tj?k. Forr?n, porcukorral megsz?rva k?n?ljuk.
Vegetáriánus: nem Nehézség: Elkészítési idő:
Vlasszon kategrit
|