Alm?s-m?zlis szelet
Hozzávalók:
- 1,5 poh?r feh?r t?nk?lyliszt
- 2 poh?r cukrozatlan m?zli
- 1 poh?r n?dcukor
- 1 poh?r vaj
- 2 kk sz?dabikarb?na
- A t?ltel?khez:
- 1 kg h?mozott, pucolt, kis szeletekre v?gott alma
- 15 dkg n?dcukor
- f?l citrom leve
- 1 kk ?r?lt fah?j
- 1/2 kk ?r?lt szegf?bors
- 1/2 kk ?r?lt szegf?szeg
- 2 ek kem?ny?t?
Elkészítés:
El?sz?r fogunk egy l?bost, beletessz?k az almadarabokat, a f?szereket ?s a cukrot, majd f?zni kezdj?k. Nem f?zz?k sok?ig, csak am?g az alma levet enged ?s kiss? megpuhul, ez 6-8 perc. K?zben a 2 ek kem?ny?t?t egy habver? seg?ts?g?vel, kev?s v?zzel sim?ra keverj?k. Amikor az alma puha ?s leveses, hozz?adjuk a kem?ny?t?s vizet, n?h?nyat kever?nk rajta, majd amikor kiss? s?r?s?dik, elz?rjuk a l?ngot.
Egy t?lba tessz?k a t?szta alapanyagait: a m?zlit, a lisztet, a vajat, a cukrot ?s a sz?dabikarb?n?t, majd az eg?szet ?sszegy?rjuk. Nem fog ?ssze?llni, csup?n morzs?s lesz.
Egy norm?l m?ret? tepsit kib?lel?nk s?t?pap?rral, belesz?rjuk a morzsat?szta fel?t, sz?pen elegyengetj?k, majd r?tessz?k az alm?t. Elsim?tjuk ?s megsz?rjuk a morzsat?szta marad?k?val, ?s azt is elegyengetj?k. El?meleg?tett s?t?be rakjuk, ?s nem t?l nagy l?ngon, kb. 180 fokon s?tj?k 30 percig. Ekkorra a t?szta ?ssze?ll, ?s kiss? megpirul a s?ti teteje. Most j?n a legnehezebb r?sze: semmik?pp se v?gjuk fel a s?tem?nyt addig, am?g teljesen ki nem h?l! Melegen kezelhetetlen, sz?tesik ?s nem szeletelhet?. ?m mire kih?l ?ssze?ll, ?s sz?p szeleteket tudunk v?gni.
Vegetáriánus: igen Nehézség: Elkészítési idő:
Vlasszon kategrit
|