KIVÁLÓ MINÕSÉGÛ, HAZAI ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK - kistermelõktõl az Ön asztalára!

Nagymama almatort?ja

Hozzávalók:

  • 3 db k?zepes m?ret?, eg?szs?ges alma
  • A t?szt?hoz:
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 30 dkg liszt
  • 1 toj?s s?rg?ja
  • A kr?mhez:
  • 5 dkg liszt
  • 10 dkg krist?lycukor
  • 3 dl tejsz?n
  • 1 dkg fah?j
  • 2 eg?sz toj?s

Elkészítés:

Lisztb?l, margarinb?l, porcukorb?l, toj?ss?rg?j?b?l t?szt?t gy?runk. H?t?szekr?nyben pihentetj?k, majd egy gy?m?lcstorta-form?t kib?lel?nk a t?szt?val, kicsit el?s?tj?k. A tejsz?nt a cukorral, a fah?jjal, a toj?ssal ?s a liszttel s?r?re f?zz?k, belet?ltj?k a t?szt?val kib?lelt form?ba. Az alm?kat megh?mozzuk, a magh?z?t kiv?gjuk, majd v?kony gerezdekre v?gjuk, ?s k?rk?r?sen a kr?m tetej?re rakjuk.
A tort?t ?jra betessz?k a s?t?be, ?s 180 fokon 15 percig s?tj?k.
Tipp: S?t?s el?tt porcukorral hints?k meg a torta tetej?t, ett?l sz?p aranybarna lesz az alma fel?lete!

Vegetáriánus: igen Nehézség: Elkészítési idő:

Vlasszon kategrit

Legfrissebb receptek

Recept keres

 

 

Tovbbi receptek >