KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ, HAZAI ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK - kistermelőktől az Ön asztalára!

Nagymama almatortája

Hozzávalók:

  • 3 db közepes méretű, egészséges alma
  • A tésztához:
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás sárgája
  • A krémhez:
  • 5 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 dl tejszín
  • 1 dkg fahéj
  • 2 egész tojás

Elkészítés:

Lisztből, margarinból, porcukorból, tojássárgájából tésztát gyúrunk. Hűtőszekrényben pihentetjük, majd egy gyümölcstorta-formát kibélelünk a tésztával, kicsit elősütjük. A tejszínt a cukorral, a fahéjjal, a tojással és a liszttel sűrűre főzzük, beletöltjük a tésztával kibélelt formába. Az almákat meghámozzuk, a magházát kivágjuk, majd vékony gerezdekre vágjuk, és körkörösen a krém tetejére rakjuk.
A tortát újra betesszük a sütőbe, és 180 fokon 15 percig sütjük.
Tipp: Sütés előtt porcukorral hintsük meg a torta tetejét, ettől szép aranybarna lesz az alma felülete!

Vegetáriánus: igen Nehézség: Elkészítési idő:

Válasszon kategóriát

Legfrissebb receptek

Recept kereső

 

 

További receptek >