KIVÁLÓ MINÕSÉGÛ, HAZAI ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK - kistermelõktõl az Ön asztalára!

P?link?s k?rte

Hozzávalók:

  • 4 k?rte,
  • 2 kan?l m?z,
  • szegf?szeg,
  • 8 dkg cukor,
  • f?l poh?r sz?raz feh?rbor.
  • A habhoz:
  • 4 toj?ss?rga,
  • 8 dkg cukor,
  • 1 dl sz?raz feh?rbor,
  • 3 kan?l k?rtep?linka

Elkészítés:

A k?rt?t megmossuk ?s megh?mozzuk, a magj?t elt?vol?tjuk. Egy ed?nybe f?l liter vizet ?nt?nk, beletessz?k a k?rt?t, hozz?adjuk a feh?rbort, a cukrot, a m?zet ?s a szegf?szeget, majd 10 percig f?zz?k. Miut?n levett?k a t?zr?l, kih?tj?k, an?lk?l, hogy a k?rt?ket kivenn?nk a l?b?l. A toj?ss?rg?t ?s a cukrot habosra keverj?k, majd hozz?adjuk a feh?rbort, ?s ezzel is j?l ?sszekeverj?k, majd egy ed?nybe ?ntj?k. G?z f?l?tt kem?ny habb? verj?k. Ekkor r??ntj?k a k?rtep?link?t ?s m?g egy keveset kavarjuk. A k?rt?t kivessz?k a l?b?l, ?s v?konyan felszeletelj?k.
Egy t?ny?rba ?ntj?k a p?link?s habot, erre r?helyezz?k a k?rteszeleteket, ?s langyosan t?laljuk.

Vegetáriánus: igen Nehézség: Elkészítési idő:

Vlasszon kategrit

Legfrissebb receptek

Recept keres

 

 

Tovbbi receptek >