KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ, HAZAI ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK - kistermelőktől az Ön asztalára!

Dióval, mézzel töltött alma

Hozzávalók:

  • 8 db nagy alma,
  • 5 dkg darált dió,
  • 10 dkg piskóta vagy kekszmorsza,
  • 1 evőkanál. méz,
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj,
  • kevés olvasztott vaj

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, a magházukat kivájjuk. A darált diót, a piskótamorzsát, a mézet és a fahéjat összekeverjük. Beletesszük a kivájt almákba, amelyeket kívülről vajjal bekenünk, és egy tűzálló tálba tesszük. Lefedjük a tálat, és 15 perc alatt megsütjük. Hideg porcukorral megszórjuk.
Tipp: Nagyon finom úgy is, ha aszalt gyümölcsöket, mazsolát is keverünk a töltelékbe.

Vegetáriánus: igen Nehézség: Elkészítési idő:

Válasszon kategóriát

Legfrissebb receptek

Recept kereső

 

 

További receptek >