KIVÁLÓ MINÕSÉGÛ, HAZAI ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK - kistermelõktõl az Ön asztalára!

Z?ld burgonyapog?csa

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya,
  • 1 fej v?r?shagyma ,
  • 1/2 csokor vegyes f?szern?v?ny (pl. petrezselyem, kakukkf?, bazsalikom, csombor),
  • 10 dkg f?tt z?ldbors?,
  • 1 k?zepes cukk?ni,
  • 10 dkg b?zaliszt,
  • 2 toj?ss?rg?ja
  • 1 csipet ?r?lt szerecsendi?,
  • 2 dkg vaj,
  • 4 ev?kan?l olaj

Elkészítés:

A burgony?t megmossuk, megh?mozzuk, kock?kra v?gjuk, ?s kev?s s?s v?zben megf?zz?k. Ha elk?sz?lt, kiss? h?lni hagyjuk, majd m?g melegen ?tpassz?rozzuk. K?zben a hagym?t megtiszt?tjuk ?s felvagdaljuk. A f?szern?v?nyek leveleit let?pj?k a sz?rukr?l, megmossuk, ler?zzuk ?s felapr?tjuk. A z?ldbors?t apr?t?k?ssel ?sszet?rj?k. A cukk?nit megmossuk, v?konyan felszeletelj?k, megs?zzuk-borsozzuk.
A lisztet, a toj?ss?rg?j?t, a hagym?t, a f?szern?v?nyeket ?s a bors?p?pet j?l ?sszekeverj?k a burgonyap?r?vel. Megs?zzuk-borsozzuk, szerecsendi?val ?s n?mi vajjal finom?tjuk. Vizes k?zzel a burgonyamassz?b?l lapos pog?cs?kat form?lunk. A fel?let?ket ?les k?ssel r?csosan bevagdossuk, ?s az olajjal bekenj?k. Az asztali grillt vagy forr? k?vet felhev?tj?k, n?mi olajjal beecsetelj?k, ?s enyh?n meghintj?k s?val. A burgonyapog?cs?kat a cukk?niszeletekkel a grill-lapra fektetj?k, ?s mindk?t oldalukon ropog?sra s?tj?k.

Vegetáriánus: nem Nehézség: Elkészítési idő:

Vlasszon kategrit

Legfrissebb receptek

Recept keres

 

 

Tovbbi receptek >