KIVÁLÓ MINÕSÉGÛ, HAZAI ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK - kistermelõktõl az Ön asztalára!

T?lt?tt padlizs

Hozzávalók:

  • 4 k?zepes padlizs?n
  • 4 fej v?r?shagyma
  • s?
  • frissen ?r?lt z?ldbors
  • 2 dl ol?vaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0.6 kg kem?ny paradicsom
  • 1 dl sz?raz feh?rbor
  • 30 dkg teh?ngomolya
  • 2 z?ldpaprika
  • 4 ek napraforg?mag

Elkészítés:

A megmosott padlizs?nokat hossz?ban kb. f?lcentis lapokra v?gjuk ?gy,hogy a sz?r?t?l kb. 1.5 cm-re hagyjuk abba a v?g?st, ?gy egyben marad a padlizs?n. Minden oldalt j?l s?zzunk be, hagyjuk ?llni kb. 30 percig. A kicsorgott keser? levet ?nts?k ki, a padlizs?nt t?r?lj?k sz?razra konyhai t?rl?pap?rral. Kev?s olajon 5-5 percig s?ss?k a padlizs?nok mindk?t oldal?t.
A hagym?t h?mozzuk meg, v?gjuk f?lbe ?s szeletelj?k v?kony szeletekre. A megmosott paprik?kat v?gjuk v?kony cs?kokra. Kev?s ol?vaolajon p?roljuk puh?ra a hagym?t ?s a paprika cs?kokat.
A s?t?t meleg?ts?k el? 180 fokra.
A fokhagym?t tiszt?tsuk meg ?s z?zzuk apr?ra. A petrezselymet alaposan mossuk meg ?s a v?gjuk apr?ra. Keverj?k ?ssze az ol?va olajat, a petrezselyemfel?t, a fokhagym?t ?s kev?s s?t ?s z?ldborsot.
A paradicsomokat h?mozzuk meg. Ehhez vizet forralunk ?s a megmosott paradicsomokat a lobog? v?zbe dobjuk. A 1-1.5 perc eltelt?vel gyorsan vegy?k ?ket ki, tegy?k hideg v?zbe, ha leh?ltek a paradicsomok h?j?t k?nnyen leh?zhatjuk.
A paradicsom egyik fel?t v?gjuk apr?ra, a m?sik fel?t v?gjuk v?kony szeletekre.
A sajtot v?gjuk szeletekre.
T?z?ll? t?lban keverj?k ?ssze a megdinsztelt hagym?t, az ?sszev?gott petrezselymet ?s az apr?ra v?gott paradicsomot. ?nts?k hozz? a feh?rbort, s?zzuk ?s borsozzuk.
A padlizs?nok szeletei k?z? tegy?k be a paradicsom ?s sajtszeleteket ?s minden lapra kenj?nk fokhagym?s petrezselymes massz?t.
A t?lat tegy?k a s?t?be ?s h?romnegyed ?r?n ?t s?ss?k. F?lid?ben sz?rjuk r? a napraforg?magot.

Tulajdonságok:

4 szem?lyre

Vegetáriánus: nem Nehézség: Elkészítési idő:

Vlasszon kategrit

Legfrissebb receptek

Recept keres

 

 

Tovbbi receptek >