KIVÁLÓ MINÕSÉGÛ, HAZAI ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK - kistermelõktõl az Ön asztalára!

G?r?g sal?ta

Hozzávalók:

  • 1 fejes sal?ta alaposan megmosva, leveleire t?pve
  • 1 csomag ?jhagyma megtiszt?tva ?s apr?ra v?gva
  • 1 k?gy?uborka kock?kra v?gva
  • 40 dkg paradicsom nyolcba v?gva
  • 2 db t?v?paprika kock?kra v?gva
  • 20 dkg feta sajt ujjbegyni darabokra t?rve
  • 20 dkg fekete vagy z?ld olivabogy?
  • 1 csomag petrezselyem apr?ra v?gva
  • 2 evõkan?l extra virgin oliva olaj
  • s?, frissen õr?lt fekete bors
  • citrom

Elkészítés:

Egy sal?t?s t?lba t?pkedj?k a lecsorgatott sal?taleveleket. Hozz?adjuk a paradicsomokat, ?jhagym?t, a paprik?t, az ubork?t. Enyh?n s?zzuk borsozzuk. A petrezselymet, az olivabogy? ?s a feta sajt ¾-t belesz?rjuk a t?lba. Meglocsoljuk a sal?t?t az olivaolajjal ?s a cirommal, k?nnyed?n ?sszekeverj?k. A tetej?re sz?rjuk a marad?k fet?t ?s olivabogy?t.

Tulajdonságok:

A g?r?gsal?ta igazi tavaszind?t?, gyorsan elk?sz?thetõ rusztikus ?tel. A hozz?val?kat ne v?gjuk t?l apr?ra. Az olajat ?s a citromot csak a t?lal?s elõtt ?nts?k a fejes sal?ta leveleire.

Vegetáriánus: igen Nehézség: Elkészítési idő:

Vlasszon kategrit

Legfrissebb receptek

Recept keres

 

 

Tovbbi receptek >