KIVÁLÓ MINÕSÉGÛ, HAZAI ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK - kistermelõktõl az Ön asztalára!

Birsalmasajt

Hozzávalók:

  • birsalma
  • cukor
  • citroml

Elkészítés:

A birsalm?t nagyobb cikkelyekre vagy kock?kra v?gjuk. Sem megh?mozni, sem a magh?z?t elt?vol?tani nem sz?ks?ges, ezek ugyanis fontos anyagokat tartalmaznak. ?gy rengeteg bosszant? munk?t?l is megk?m?lj?k magunkat. (Aki pr?b?lt m?r nyers birsalm?t szeletelni, tudja, mir?l besz?lek.)
Nagy l?basban vagy kukt?ban annyi v?zben teszsz?k fel f?ni, hogy ellepje. Puh?ra f?zz?k. Ed?nyt?l ?s gy?m?lcst?l f?gg?en ez kb. 25-30 perc. Lesz?rj?k. (Nehogy ki?nts?k a f?z?levet: beforralva remek szirup k?sz?thet? bel?le.)
A puha gy?m?lcsdarabokat megh?mozzuk, magh?zukat kiv?gjuk.
A gy?m?lcs h?s?t p?r?s?tj?k. (Robotg?pben vagy r?gifajta passz?roz?n.)
A p?r?hez cukrot kever?nk: a hagyom?nyos m?dszer szerint pontosan annyit, amennyi a gy?m?lcs s?lya - tapasztalatom szerint azonban nyugodtan cs?kkenthet? a cukor mennyis?ge. Hozz?adunk egy kis citromlevet is.
Vastag fal? l?basban, ?lland? kever?s mellett teljesen s?r?re f?zz?k. (Ak?r mikr?ban is lehet, ebben az esetben kb. 5 percenk?nt ?t kell keverni.)
M?anyag f?li?val b?lelt form?ba ?ntj?k.
Egy h?tig sz?raz helyen t?roljuk, ennyi id? alatt teljesen megkem?nyedik ?s kisz?rad. Aluf?li?ba csomagolva h?napokig el?ll.

Vegetáriánus: igen Nehézség: Elkészítési idő:

Vlasszon kategrit

Legfrissebb receptek

Recept keres

 

 

Tovbbi receptek >