KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ, HAZAI ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK - kistermelőktől az Ön asztalára!

Almás-müzlis szelet

Hozzávalók:

  • 1,5 pohár fehér tönkölyliszt
  • 2 pohár cukrozatlan müzli
  • 1 pohár nádcukor
  • 1 pohár vaj
  • 2 kk szódabikarbóna
  • A töltelékhez:
  • 1 kg hámozott, pucolt, kis szeletekre vágott alma
  • 15 dkg nádcukor
  • fél citrom leve
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1/2 kk őrölt szegfűbors
  • 1/2 kk őrölt szegfűszeg
  • 2 ek keményítő

Elkészítés:

Először fogunk egy lábost, beletesszük az almadarabokat, a fűszereket és a cukrot, majd főzni kezdjük. Nem főzzük sokáig, csak amíg az alma levet enged és kissé megpuhul, ez 6-8 perc. Közben a 2 ek keményítőt egy habverő segítségével, kevés vízzel simára keverjük. Amikor az alma puha és leveses, hozzáadjuk a keményítős vizet, néhányat keverünk rajta, majd amikor kissé sűrűsödik, elzárjuk a lángot.

Egy tálba tesszük a tészta alapanyagait: a müzlit, a lisztet, a vajat, a cukrot és a szódabikarbónát, majd az egészet összegyúrjuk. Nem fog összeállni, csupán morzsás lesz.

Egy normál méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleszórjuk a morzsatészta felét, szépen elegyengetjük, majd rátesszük az almát. Elsimítjuk és megszórjuk a morzsatészta maradékával, és azt is elegyengetjük. Előmelegített sütőbe rakjuk, és nem túl nagy lángon, kb. 180 fokon sütjük 30 percig. Ekkorra a tészta összeáll, és kissé megpirul a süti teteje. Most jön a legnehezebb része: semmiképp se vágjuk fel a süteményt addig, amíg teljesen ki nem hűl! Melegen kezelhetetlen, szétesik és nem szeletelhető. Ám mire kihűl összeáll, és szép szeleteket tudunk vágni.

Vegetáriánus: igen Nehézség: Elkészítési idő:

Válasszon kategóriát

Legfrissebb receptek

Recept kereső

 

 

További receptek >