KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ, HAZAI ZÖLDSÉGEK ÉS GYÜMÖLCSÖK - kistermelőktől az Ön asztalára!

Csokoládés sült alma csokoládéöntettel

Hozzávalók:

  • 4 nagy alma,
  • 8 fél diószem;
  • 8 mokkáskanál száraz vörösbor,
  • 8 kávéskanál ribizliíz,
  • 1 adag csokoládéöntet

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kiszedjük. A magházak helyére beültetjük a fél diókat, meglocsoljuk a vörösborral, és rácsöpögtetjük a ribizliízt. Közepesen meleg sütőben megsütjük. Amikor megsült, leöntjük csokoládéöntettel, és ismét a sütőbe tesszük, csupán annyi időre, hogy átmelegedjék.

Csokoládéöntet: 3 evőkanál kakaót, 3 evőkanál cukrot, 3 evőkanál vizet gyenge tűzön simára keverünk. A tűzről levéve beleteszünk egy diónyi vajdarabot, folytonosan keverjük, amíg a vaj elolvad.!

Vegetáriánus: igen Nehézség: Elkészítési idő:

Válasszon kategóriát

Legfrissebb receptek

Recept kereső

 

 

További receptek >